Opbaarkamer 'De Brink'

Vrijdag 10 mei 2015 organiseerde Uitvaartzorg Louissen een open huis in MFC 'De Brink' in Sleen. Familieleden, kennissen, vrienden en een groot aantal belangstellenden kwamen een kijkje nemen, het liep gedurende de opening gezellig door.

Vooraf nam eigenaresse Jenny Louissen het woord en bedankte op een fijne wijze een ieder die ook maar enige betekenis heeft gehad in de realisatie van het geheel, in welke vorm dan ook.

Wp19B8Cb40 01 06 Jenny bedankt iedereen hartelijk

Denk hierbij aan inrichting, kleuren, uitstraling, de opbaar- en familiekamer, aandacht van de pers, groenvoorziening en natuurlijk het grote nieuws dat er zich in het MFC gebouw een nieuwe ondernemer zou vestigen. Alles moest uiteraard tot in de puntjes verzorgd worden en dat is gebeurd.

Wpad27Aef5 01 06 Jaap de Koning opent de deur en overhandigt de sleutel aan Jenny.

Na haar dankwoord liep ze met Jaap de Koning (bestuur MFC) naar de deur van de opbaarkamer, nadat Jaap de deur had geopend overhandigde hij de sleutel aan Jenny en de officiële opening was een feit, nadien een welverdiend applaus van alle belangstellenden.

Wp9434Ba46 01 06 De opbaarkamer

Je staat er niet bij stil, wat kun je verwachten van een open huis van een uitvaartvereniging, je zit bijvoorbeeld vooraf al te bedenken hoe een opbaarkamer eruit zal zien, kaal, kil, eng. Niets is minder waar, de ruimte straalt zelfs warmte uit, de kleur groen symboliseert de groene kleur van buiten, de kleur komt dus als het ware van buiten naar binnen. Modern ingericht en dat kan tevens van de familiekamer gezegd worden, geen kale muren maar mooie moderne schilderijen aan de wand. En dit alles ook nog op een unieke en open locatie, het prachtige voormalige gemeentehuis van Sleen.

Wp852Bff96 01 06 De familiekamer

Dochter Diewerke staat haar moeder terzijde. Ze is in september vorig jaar gestart binnen de onderneming en na een jaar weet ze of ze daadwerkelijk deze richting gaat kiezen, maar dit zit er zeker wel in gezien haar enthousiasme.

Wp3Bfdf5E7 01 06 Dochter Diewerke in gesprek

Ze vertelde wat het allemaal inhoudt, onder andere de persoonlijke band welke je opbouwt met de nabestaanden, de wensen die besproken kunnen worden, dit gebeurt allemaal op een gemoedelijke wijze. Daarnaast werkt ze nog zestien uur bij Promens Care in de gehandicaptenzorg en heeft ze de zorg van haar gezin met twee kleine kinderen, een druk bezette ondernemer in spé.

Wp2Eab8Df4 01 06 En er is belangstelling voor het vak!

Verslaggever: Ria Kramer (bron: www.sleen.nu)